Johanna Magnusson och Clara Nistad är klara för kvartsfinal i Victor Swedish Open. Duon tog en stabil seger i åttondelen. – Det kändes bra, vi hade kontroll på matchen, säger de.


Bilden ovan: Johanna Magnusson och Clara Nistad var nöjda med sin första match i Victor Swedish Open. Foto: Torbjörn Jansson.

Johanna Magnusson och Clara Nistad hade en riktigt bra höst på tävlingsbanorna. Turneringsseger i Dutch Open följdes upp med deltagande i stortävlingen Denmark Open och sedan VM i Huelva. Paret har också raskt klättrar uppåt på världsrankingen och befinner sig nu på plats 50. I Swedish Open är de tredjeeseedade.

På fredagskvällen gick de in i turneringen i åttondelsfinal mot det ryska paret Anastasiia Boisrun/Alena Iakovieva.

– Vi var ödmjuka inför matchen. Vi vet att det är ett bra par, säger Johanna Magnusson.

Det svenska paret var laddat och fick en fin start. De hade övertag hela första setet och vann det med klara 21-12.

– Kul att vi fick ut vårt spel direkt, säger Clara. Vi hade bra rörelse och tempo, och förde matchen nästa hela tiden.

Enda gången ryskorna närmade sig var ett tag i andra set men på slutet var Johanna/Clara alldeles för starka och vann med 21-18.

–Vi blev lite ivriga ett tag, men kom tillbaka till att vara tålmodiga och då drog vi från igen, säger Johanna.

De är nöjda med att de fick matchen dit de ville och att taktiken satt där den skulle. Hur skulle ni vilja beskriva er grundtaktik?

– Vi är ett offensivt par som spelar snabbt och med mycket tempo. Jag ska försöka styra framme vid nät och Clara ska bomba från bakplan, förklarar Johanna.

I lördagens kvartsfinal möter svenskparet Kirsten de Wit/Alyssa Tirtosentono, Nederländerna.

– De är bra, särskilt Alyssa som är stark och rutinerad. Men vi vet att vi har en god chans. Och vi ser verkligen fram emot matchen, det är underbart att få spela inför publik. Det har vi inte varit bortskämda med de senaste två åren, säger Clara.

Malena.Ronak.jpg

Malena Norrman och Ronak Olyaee jublar efter vinsten i åttondelen. Foto: Torbjörn Jansson.

Ytterligare ett svenskt damdubbelpar är klart för kvarten. Sent på fredagskvällen, strax före kl 23, slog Malena Norrman/Ronak Olyaee in matchbollen mot det amerikanska paret Katelin Ngo/Esther Shi.

Däremot förlorade systrarna Moa och Tilda Sjöö sin åttondelsfinal mot duktiga Ghasinee Korepap/Jhenicha Sudjaipraparat, Thailand som vann damdubbeln i Estland International förra veckan. Det thailändska paret vann mot Moa/Tilda med 21-12, 21-11.

Någon kvartsfinalplats i damsingel blev det inte för Sverige. Både Edith Urell och Cecilia Wang var i åttondel men förlorade.