Två svenska singelspelare slog sig fram i kvalet till Victor Swedish Open: Cecilia Wang och Gustav Björkler. – Bra gjort av dem.
De kämpade sig in i sina matcher, säger förbundskaptenen Oliver Pongratz.


Bilden ovan: Cecilia Wang överraskade och vann sina två matcher i kvalet till Victor Swedish Open. Foto: Torbjörn Jansson.

På torsdagsmorgonen visste Cecilia Wang inte ens om hon skulle få vara med i kvalet till Victor Swedish Open i IFU Arena i Uppsala. Hon stod på reservlistan till kvalet, och skulle bara få hoppa in om några spelare lämnade wo.

Men när det skedde tog Cecilia chansen och med två fina vinster tog hon steget in i fredagens huvudturnering.
Särskilt den andra matchen var tuff, mot holländskan Anouk van Wijk. Efter förlust med knappa 24-26 i första set vände Cecilia matchen och vann de två efterföljande seten med 21-10, 21-16.

– Först var jag bara glad att fick spela singel. Men sedan såg jag att jag hade chansen och det är verkligen härligt att jag lyckades, säger Cecilia Wang.
Framgången betyder mycket för Cecilia, som har haft ett antal svåra skador genom åren. Senast bröt hon handleden för ett år sedan.
– Handleden blev också felopererad och jag har fortfarande inte full rörlighet i den. Jag har heller inte spelat särskilt mycket matcher i singel sedan skadan.
Men hon känner att hon är på rätt väg, och hon trivs med träningsmiljön på landslagets Eurocenter i Uppsala ihop med flera andra tjejer som satsar på singel; som Edith Urell och Julia Tuvesson.

Den andra singelspelaren som tog in i huvudturneringen var Gustav Björkler som vann tre matcher. Den sista och tuffaste mot dansken Alexander Pedersen vann Gustav med 18-21, 21-16, 21-13.
– Det är process för de unga spelarna att lära sig bemästra de ofta svåra matcherna i kvalen. Gustav började lite trögt i den tredje matchen men han kämpade sig in i den. Bra gjort av honom, säger Oliver Pongratz.
– Och jag är så glad över Cecilias prestation. Verkligen roligt att hon spelade bra och vann.

Vidare till fredagens huvudturnering gick också August Björkler/Jacob Ekman i herrdubbel och Romina Olyaee/Nathalie Wang i damdubbel.