Victor Swedish Open är i gång. Projektledaren Stefan Sjöö gläder sig, även om mobilen ringer oavbrutet och människor står på kö.
– Det mesta handlar om att hantera frågor relaterade till covidläget, säger han.

  Bilden ovan: Stefan Sjöö, projektledare för evenemanget Victor Swedish Open, har haft oerhört intensiva dagar inför turneringen.
  Och inte är det mycket lättare när tävlingen nu är i gång. Foto: Torbjörn Jansson.

  2021 ställdes Victor Swedish Open in på grund av pandemin. I år genomförs turneringen i IFU Arena i Uppsala, men covidläget komplicerar arrangemanget.
  – Om jag ska uttrycka mig drastiskt känns det för min del mer som ett covidevent än ett badmintonevent, säger Stefan Sjöö. Jag har knappt hunnit titta på lottningen…

  I stället är han upptagen med hundratals små och stora frågor, som på ett eller annat sätt är knuten till smittspridningen.

  – Det handlar om så mycket mer än att säkerställa avstånd och hålla på kloka restriktioner. Flyg och tåg ställs in hela tiden. Det betyder att transporter och transportscheman måste justeras om och om igen. Och just nu är tio volontärer, nyckelpersoner för evenemanget, i karantän eller sjuka. Det ställer förstås till det. Jag är oerhört imponerad av alla som arbetar dubbelt för att genomföra tävlingen på ett bra sätt, säger han.

  Målet är att spelare, ledare och publik ska minnas tävlingen som ett väl fungerande arrangemang. Tider ska hållas, maten ska vara god, och spelet kul och stimulerande.
  Stefan Sjöö betonar också tävlingens betydelse för de svenska spelarna.

  – Det är viktigt att få känna på den här miljön och det internationella spelet, säger han.

  Han gläds extra åt att årets tävling blir en stor mötesplats för hela Badmintonsverige.

  – Från början var hela 850 badmintonentusiaster anmälda att komma genom den så kallade klubbresan. På grund av pandemin har vi tvingats reducera antalet till 500, men det är ändå fantastiskt.

  – För att klara så många åskådare lägger vi pussel på hallens olika läktarsektioner. Så att vi håller isär grupperna och att varje grupp får tillräckligt mycket utrymme, säger Stefan Sjöö.

  Hur mycket arbetstid har du själv lagt på årets Victor Swedish Open?

  – Svårt att säga. Inför tävlingen 2020 la jag ned 700 timmar. Den här gången är vi flera som delar på uppgifterna så det är färre timmar. Men de sista tre veckorna har jag arbetat heltid, så totalt blir det nog cirka 500 timmar.

  Victor Swedish Open är ett samarbetsprojekt mellan IFU Arena, Arenahotellet, Destination Uppsala, Världsklass Uppsala och Badminton Sweden.